Bahan:
-
Tepung trigu 200 gram.
-
Gula pasir 300 gram.
-
Endhog pitik 8 iji.
-
Lenga goreng 300 ml
-
Vanili bubuk ½ sendhok teh
-
Uyah ½ sendhok teh
-
Emulsifer 1 sendhok teh (supaya adonan bolu empuk lan alus)
-
Sumba sing aman kanggo panganan: abang, oranye, kuning, ijo, biru lan wungu.
-
Butter cream (krim
mertega)
Cara
panggawene:
- Endhog lan gula pasir dimixer nganti nyampur rata lan alus. Emulsifier (bahan tambahan ben adonan dadi alus lan lembut) dicemplungake adonan. Terus dimixer nganti mumbul.
-
Campuren lenga goreng menyang sebagiyan adonan roti, diudhak-udhak nganti nyampur
rata.
-
Tepung trigu saka sethithik dicampur menyang adonan, diudhak nganti rata tenan.
-
Campuren adonan sing wis diwenehi lenga goreng mesisan nganti nyampur rata.
-
Adonan didum dadi 6 perangan, diwadhahi mangkok sing akehe padha. Saben mangkok
diwenehi sumba abang, oranye, kuning, ijo, biru lan wungu.
-
Siapna loyang ukuran 24 x 12 cm sing wis dilapisi kertas roti lan dipoles tipis
wae nganggo mertega. Kukusen adonan mau kira-kira 20 menit.
-
Yen sekirane wis mateng banjur diangkat, diangin-anginake dhisik sadurunge
ditumpuk.
-
Panggonan kang arep dienggo numpuk rainbow cake dilemeki kertas roti utawa
plastik.
-
Sawise kuwi bolu kukus lagi ditumpuk. Urut-urutane werna gumantung kesenengane
dhewe.
-
Amrih panumpuke tumata rapi, saben salapis diseseli adonan butter
cream.
-
Yen wis numpuk kabeh, bolu kukus ditutup nganggo adonan butter cream nganti
rata. Perangan ndhuwur bisa diwenehi rerenggan stroberi lan diwur-wuri perman
maneka warna.
-
Bolu kukus ya rainbow cake wis bisa didhahar kanggo nyamikan
ngopi wanci sore.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar