Sabtu, 10 Januari 2015

Rainbow Cake

Bahan:
- Tepung trigu 200 gram.
- Gula pasir 300 gram.
- Endhog pitik 8 iji.
- Lenga goreng 300 ml
-  Vanili bubuk ½ sendhok teh
- Uyah ½ sendhok teh
- Emulsifer 1 sendhok teh (supaya adonan bolu empuk lan alus)
- Sumba sing aman kanggo panganan: abang, oranye, kuning, ijo, biru lan wungu.
- Butter cream (krim mertega)

Cara panggawene:


-  Endhog lan gula pasir dimixer nganti nyampur rata lan alus. Emulsifier (bahan tambahan  ben adonan dadi alus lan lembut) dicemplungake adonan. Terus dimixer nganti mumbul.
-  Campuren lenga goreng menyang sebagiyan adonan roti, diudhak-udhak nganti nyampur rata.
-  Tepung trigu saka sethithik dicampur menyang adonan, diudhak nganti rata tenan.
-  Campuren adonan sing wis diwenehi lenga goreng mesisan nganti nyampur rata.
-  Adonan didum dadi 6 perangan, diwadhahi mangkok sing akehe padha. Saben mangkok diwenehi sumba abang, oranye, kuning, ijo, biru lan wungu.
-  Siapna loyang ukuran 24 x 12 cm sing wis dilapisi kertas roti lan dipoles tipis wae nganggo mertega. Kukusen adonan mau kira-kira 20 menit.
-  Yen sekirane wis mateng banjur diangkat, diangin-anginake dhisik sadurunge ditumpuk.
-  Panggonan kang arep dienggo numpuk rainbow cake dilemeki kertas roti utawa plastik.
-  Sawise kuwi bolu kukus lagi ditumpuk. Urut-urutane werna gumantung kesenengane dhewe.
-  Amrih panumpuke tumata rapi, saben salapis diseseli adonan butter cream.
-  Yen wis numpuk kabeh, bolu kukus ditutup nganggo adonan butter cream nganti rata. Perangan ndhuwur bisa diwenehi rerenggan stroberi lan diwur-wuri perman maneka warna.
-  Bolu kukus ya rainbow cake wis bisa didhahar kanggo nyamikan ngopi wanci sore.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar